18. svibnja 2022.
Stanje brojila

Od sada stanje brojila možete predati i na internetu ! Kako? Više o tome saznajte ovdje.

Potrošnja plina

Informativni izračun troškova potrošnje plina
Sada možete sami izračunati potrošnju plina ovdje.

Obavijesti
OBAVIJEST POTROŠAČIMA
12.10.2016.

Poštovani Kupci iz kategorije kućanstvo,

Nastavno na otvaranje tržišta prirodnog plina za kategoriju kućanstvo i ponude koje su se počele pojavljivati na tržištu prirodnog plina za opskrbu prirodnim plinom kategorije kućanstvo, MOSLAVINA PLIN d.o.o kao trenutni opskrbljivač prirodnim plinom u obvezi javne usluge želi vas, kao naše domaće kupce prirodnoga plina, informirati o načinu formiranja cijene prirodnoga plina, te druge informacije vezano za ponude na tržištu prirodnoga plina.

Naime, ukoliko vam netko nudi popust na cijenu plina za 4-5%, to ne znači da će kubik prirodnog plina biti jeftiniji za navedeni postotak. Pri kreiranju ponude svi opskrbljivači prirodnoga plina na tržištu mogu vam ponuditi popust samo na stavke „Trošak nabave plina“ i „Trošak opskrbe plina“ dok su stavke „Trošak distribucije“ i „Fiksna naknada – distribucija“ stavke koje su zakonski određene od strane Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA-e), te drugi opskrbljivači prirodnim plinom na te stavke ne mogu utjecati, niti davati eventualne popuste.

Ovime Vas izvještavamo da je cijena plina za javnu uslugu opskrbe plinom za predstojeću ogrijevnu sezonu smanjena za cca 20% u odnosu na prethodnu ogrijevnu sezonu, u zavisnosti od tarifnog modela kojem pripada krajnji kupac, sa primjenom od 01.04.2016. godine.

Nadalje, savjetujemo sve cijenjene kupce prirodnog plina da ukoliko se odlučite za eventualnu promjenu opskrbljivača prirodnim plinom, obratite pozornost što potpisujete, da li za vas kao kupce to što potpisujete u konačnosti izađe povoljnije ili skuplje, da li će vas drugi opskrbljivač uvjetovati preuzimanjem određene količine prirodnoga plina, da li ćete u slučaju raskida ugovora snositi troškove penalizacije i da li je ugrožena sigurnost opskrbe prirodnim plinom.

Prelaskom kod drugoga opskrbljivača prirodnog plina više nećete biti korisnik opskrbe prirodnim plinom u obvezi javne usluge, već prelazite na tržišnu uslugu opskrbe prirodnim plinom, a što u konačnosti znači sljedeće: količine prirodnog plina koje je MOSLAVINA PLIN d.o.o. za vas kao naše kupce ugovorio s dobavljačem prirodnog plina u obvezi javne usluge HEP d.d. (bez ikakvih uvjetovanja o manje/više preuzetim količinama – eventualne troškove penalizacije za manje/više preuzete količine prirodnog plina MOSLAVINA PLIN d.o.o. preuzima na sebe) morati ćete sami ugovarati s svojim novim opskrbljivačem prirodnog plina, sigurnost opskrbe koju garantira HEP d.d. kao naš dobavljač prirodnog plina u obvezi javne usluge (dovoljna količina prirodnog plina u skladištima prirodnog plina u slučaju kriznih stanja) osiguravati će vam novi opskrbljivač prirodnim plinom (sukladno Zakonu o tržištu plina trebao bi imati zakupljeno skladište), nabavnu cijenu prirodnog plina koju je donijela Vlada RH i koja je kod MOSLAVINA PLIN d.o.o. kao opskrbljivača prirodnim plinom u obvezi javne usluge fiksna do 31.03.2017. ugovarate sami s svojim novim opskrbljivačem prirodnog plina (prije eventualnog potpisa ugovora provjerite da li je sklona promjenama).

Posebno skrećemo pozornost da  MOSLAVINA PLIN d.o.o. posjeduje blagajničke šaltere, na kojima ste u mogućnosti izvršiti  uplate za utrošeni plin bez naknade,kao i dobiti sve potrebne informacije na zahtjev, uz mogućnost dogovora o plaćanju, što prelaskom kod drugog opskrbljivača prirodnim plinom više nećete moći koristiti.

Iz raznih iskustava koja smo zaprimili s drugih područja upozoravamo cijenjene kupce prirodnog plina i na to da su moguća i eventualna lažna predstavljanja i podmetanja ugovora, pa obavještavamo i na činjenicu da pristup mjernome setu na vašim objektima imaju isključivo predstavnici operatora distribucijskog sustava MOSLAVINA PLIN d.o.o., te ovim putem molimo cijenjene kupce prirodnog plina ukoliko uoče bilo kakve sumnjive radnje od strane predstavnika drugih tvrtki da isto obavijeste na telefon dežurne službe operatora distribucijskog sustava MOSLAVINA PLIN d.o.o. Kutina, Trg kralja Tomislava 6, besplatni tel.0800-3665.

                                                                                                         

                                                                                                          MOSLAVINA PLIN d.o.o.

                                                                                                          Kutina,

                                                                                                          Trg kralja Tomislava 6Naslovnica

Vijesti
Početna   |   Potrošači   |   Priključenja   |   Prirodni plin   |   Javna nabava   |   Tipski ugovori   |   Kontakt   |   Prigovor
© Moslavina Plin d.o.o. | Stranice izradio: OmniAspect d.o.o.