3. listopada 2023.
Potrošnja plina

Informativni izračun troškova potrošnje plina
Sada možete sami izračunati potrošnju plina ovdje.

Stanje brojila

Od sada stanje brojila možete predati i na internetu ! Kako? Više o tome saznajte ovdje.

Iz povijesti

Distribucija plina veže se na daleku 1950. godinu kada je započeta eksploatacija nafte na Gojlu i Mramor brdu. Ubrzanim razvojem gradskog naselja, 1954. godine, Kutina dobiva prvi urbanistički plan i status grada. Zbog ubrzanog razvoja došlo je do potrebe za osnivanja komunalnog poduzeća, koje je i osnovano u studenom 1961. godine u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima.

Komunalno poduzeće je često mijenjalo svoj naziv. Od 1969.-1977. djeluje pod nazivom Komunalije u sastavu OOUR-a «Rad», od 1978.-1983. pod nazivom «Usluga Kutina», od srpnja 1983. do kraja rujna 1987. pod nazivom OOUR Komunalac Kutina, od listopada 1987. do kraja ožujka 1996. godine «Komunalac» Kutina, od travnja 1996. do kraja rujna 1996. Komunalac d.o.o. Kutina, a od listopada 1996. djeluje pod nazivom Moslavina d.o.o..

U listopada 2002. godine u skladu sa novim zakonom o energiji i tržištu plina došlo je do izdvajanja djelatnosti distribucije prirodnim plinom u novo osnovano poduzeća Moslavina Plin d.o.o.

Poduzeće je organizirano kao društvo s ograničenom odgovornošću koje ima u cjelini poznatog vlasnika - Plin projekt d.o.o. Nova Gradiška d.o.o., 100 % vlasništvo.

Donošenjem novih zakonskih propisa došlo je do potrebe da se uz dozvolu za obavljanje energetske djelatnosti distribucije ishodi i dozvola za obavljanje energetske djelatnosti za opskrbu prirodnim plinom, što je i napravljeno i od siječnja 2008. godine tvrtka Moslavina Plin d.o.o. ima dozvolu za obavljanje energetske djelatnosti Opskrbe prirodnim plinom.

Početna   |   Potrošači   |   Priključenja   |   Prirodni plin   |   Tipski ugovori   |   Kontakt   |   Prigovor
© Moslavina Plin d.o.o. | Stranice izradio: OmniAspect d.o.o.